CBD aduce, de asemenea, o dimensiune gustativă interesantă preparatelor tale culinare. Gustul său ușor ierbos, asemănător cu cel al ceaiului matcha, se combină perfect cu numeroase ingrediente……
Gatitul cu ulei CBD
CBD-ul este un canabinoid utilizat în diverse moduri: poate fi administrat sublingual, vaporizat , aplicat pe piele sau ingerat sub formă de capsule, dar și prin alimente precum prăjituri, jeleuri sau bomboane cu CBD.
Cu toate acestea, unii consumatori nu reușesc să găsească metoda de administrare care să se potrivească cel mai bine preferințelor și stilului lor de viață. De exemplu, unii nu suportă gustul uleiului de CBD sub limbă sau nu pot consuma CBD pe stomacul gol.
Ceea ce mulți nu știu este că Gatitul cu ulei CBD este perfect posibil, bucurându-te de beneficiile sale prin adăugarea câtorva picături de ulei în preparatele și băuturile tale.
A găti cu CBD: un nou trend?
Prima mențiune a alimentelor infuzate cu canabis datează din anul 2000 î.Hr., în India. Populațiile din est consumau deja canabis în băuturile lor, în cadrul unor ritualuri.
Consumul de canabis în alimente derivă din cultura americană a „edibles”, alimente cu canabis preparate acasă sau produse industrial.
Pionierii culturii canabisului au contribuit la răspândirea acestui trend la începutul anilor ’60, cu rețete autentice pe bază de canabis realizate de bucătari renumiți.
Tendința s-a răspândit apoi în Europa, iar acum, în multe țări din lume se consumă canabis în mâncăruri și alimente.
Comunitatea pasionată de CBD propune Gatitul cu ulei CBD, adăugarea acestuia în rețetele culinare, dar și consumul de produse comestibile cu CBD precum ciocolată, bomboane, miere, cafea sau ceai.
Aspectele gustative
CBD aduce, de asemenea, o dimensiune gustativă interesantă preparatelor tale culinare. Gustul său ușor ierbos, asemănător cu cel al ceaiului matcha, se combină perfect cu numeroase ingrediente.
De exemplu, un dressing pe bază de ulei de CBD poate adăuga un plus de profunzime unei simple salate verzi. În patiserie, adăugarea CBD-ului poate echilibra aromele dulci, oferind în același timp o experiență de degustare relaxantăși plăcută.
La fel, o infuzie cu CBD permite savurarea unei băuturi reconfortante, care ajută la relaxare și destindere, păstrând un parfum delicat și natural.
De ce e Gatitul cu ulei CBD folositor?
CBD-ul (sau canabidiolul) este o moleculă extrasă din cânepă. Este benefic pentru organism datorită proprietăților sale analgezice și antiinflamatorii. CBD-ul acționează asupra articulațiilor dureroase și ajută la ameliorarea inflamațiilor ușoare. De asemenea, efectele sale relaxante contribuie la reducerea stresului, favorizează relaxarea și facilitează adormirea.
Spre deosebire de THC, o altă moleculă prezentăîn cânepă, CBD-ul nu provoacă efecte psihoactive.
Uleiul de CBD conține, bineînțeles, CBD, dar și alți compuși precum flavonoide și terpene. Gustul uleiului de CBD poate fi mai mult sau mai puțin amar, în funcție de concentrație, ceea ce nu este pe placul tuturor. Pentru a atenua sau masca acest gust, o soluție simplăși practică este integrarea uleiului de CBD în rutina zilnică, adăugându-l în mâncare sau băuturi.
Astfel, Gatitul cu ulei CBD, adăugându-l în preparate culinare, permite obținerea beneficiilor moleculei în timp ce te bucuri de mâncare.
Pentru efecte optime, trebuie aleasă o ulei de CBD de calitate superioară. HighConfidential oferă uleiuri CBD fabricate din uleiuri vegetale organice, care sunt foarte benefice pentru organism. Uleiul acționeazăîn special ca antiinflamator și emolient.
Cum se folosește uleiul de CBD în bucătărie?
Infuzarea CBD-ului în alimente și băuturi este una dintre cele mai bune metode de a consuma zilnic canabidiol. De exemplu, prin infuzarea uleiului de CBD în unt topit, obținem un unt cu CBD după răcire. Astfel, poți consuma CBD zilnic fără să–ți dai seama.
În preparatele reci, poți adăuga ulei de CBD în uleiuri alimentare și condimente, pentru a asezona o salată, de exemplu. Canabidiolul va oferi o aromă diferită.
În preparatele calde, nu trebuie să folosești uleiul de CBD pentru gătit sau prăjit, deoarece temperaturile ridicate degradează canabidiolul și îl pot face toxic.
Totuși, uleiul de CBD poate fi folosit în cuptor dacă temperatura nu depășește 180°C. Altfel, uleiul riscă să se degradeze.
Pentru a adăuga gust unui fel de mâncare gătit în tigaie, uleiul de CBD trebuie adăugat după gătire.
În plus, CBD-ul se încorporează foarte bine în cafea, ceaiuri sau băuturi din fructe. Smoothie-urile, de exemplu, ascund ușor gustul CBD-ului datorită texturii și aromei lor intense.
Uleiul de CBD este suficient de versatil pentru a fi utilizat într-o multitudine de rețete.
Gatitul cu ulei CBD – dozajul
Pentru persoanele obișnuite să consume uleiul de CBD sublingual, nimic nu se schimbă– pot folosi aceeași dozăîn rețete.
Pentru cei care nu au mai folosit ulei de CBD, este recomandat săînceapă cu o cantitate micăși o formulă cu concentrație redusă, pentru a observa reacția organismului.
Pentru a simți un efect satisfăcător, se recomandă consumul a 0,5 mg de CBD per kilogram de greutate corporală. De exemplu, pentru un bărbat care cântărește 70 kg, doza recomandată este de 35 mg pe zi. Ideal, această doză se împarte în trei doze (dimineața, la prânz și seara), adică aproximativ 12 mg per doză.
Poți crește treptat cantitatea pentru a obține efectele dorite, dar nu este recomandat să depășești 50 mg de CBD pe zi.
Când gătești cu ulei de CBD, nu este necesar să adaugi mai mult ulei în preparat, deoarece efectele nu sunt imediate. CBD-ul ingerat trebuie să treacă prin sistemul digestiv, ceea ce întârzie efectele. Totuși, odată ce apar, acestea durează mai mult.
După ce te obișnuiești cu Gatitul cu ulei CBD, poți ajusta doza în funcție de nevoile și efectele dorite.
Gatitul cu ulei CBD – precauții
Iată câteva precauții de luat în considerare pentru a maximiza beneficiile CBD-ului în bucătărie, asigurând în același timp o utilizare sigurăși eficientă:
- Informați persoanele pentru care gătiți: Dacă gătiți pentru alte persoane, anunțați-le că preparatul conține CBD, mai ales dacă este prima lor experiență. Astfel, vor putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc sau nu să consume mâncarea.
- Evitați supraîncălzirea: Căldura excesivă poate degrada canabinoizii și reduce eficiența CBD-ului. Evitați să gătiți CBD-ul la temperaturi mai mari de 180°C.
- Păstrați corect produsele cu CBD: Păstrați uleiurile și florile de CBD în locuri răcoroase și întunecate, pentru a evita degradarea cauzată de luminăși căldură.
- Folosiți grăsimi: CBD-ul este liposolubil, ceea ce înseamnă că este absorbit mai bine atunci când este combinat cu grăsimi. Adăugați CBD în preparate care conțin ulei, unt sau avocado pentru o absorbție mai bună.
- Aveți răbdare cu efectele: Spre deosebire de inhalare, efectele CBD-ului consumat pe cale orală pot apărea mai târziu, în general între 30 de minute și 2 ore. Aveți răbdare și nu măriți doza prea repede.
Produsele cu CBD de la HighConfidential
După cum am menționat anterior, HighConfidential oferă o gamă de uleiuri CBD – un amestec delicios de CBD cu spectru larg și uleiuri vegetale 100% naturale. Sunt produse excelente de integrat în rețetele tale culinare pentru a beneficia de efectele relaxante ale CBD-ului.
HighConfidential oferă, de asemenea, infuziii și bomboane cu CBD.